BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR.

 

SAĞLIK BİR-SEN GENEL BAŞKANINDAN SERT TEPKİ
“BIÇAK KEMİĞE DAYANMIŞTIR”

Sağlık Bir-Sen (Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Birliği Sendikası) Genel Başkanı Hasan ÖNÜR kurulduktan itibaren haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla yola çıktıklarını, her zaman güçlünün değil haklının yanında olduklarını, bu bağlamda yine susmayacaklarını, her zaman her yerde ve her platformda  sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getireceklerini dile getirdi.
Başkan Önür, sağlık çalışanlarının yıllardır özveriyle çalıştığını sağlık camiasının her türlü kriz anında en önde saf tuttuğunu ama ne yazık ki yetkililer tarafından her zaman ikinci plana atıldıklarını ve hak ettikleri taleplerinin yerine getirilmeyip adeta sumen altı yapılıp gerçekleştirilmediğini dile getirdi.
Başkan Önür, “Bilindiği üzere ülkemizi ve dünyayı saran COVID - 19 salgınında 1 milyonu aşkın sağlık çalışanı bu süreçte kora kor ailelerinden, çocuk ve eşlerinden uzakta çok zor şartlarda çalışıp hastalanıyor ve ne yazık ki vefat ediyorlar.
Vefat eden sağlık emekçilerimize  Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, mekanları cennet olsun, hali hazırda hastalığı devam edenlere acil şifalar diliyorum.

Herkes  tarafından  bilindiği üzere  adet, gelenek ve kültürümüzde en kutsal dava ekmek davasıdır. Bu nedenle helal lokma peşinde koşarken vefat eden sağlık çalışanlarımıza şehitlik mertebesi verilmesi dileğinde bulunarak, evinden günlerce uzak kalan ailesine helal ekmek götürmek için çalışan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığının artık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Artık görülen ve anlaşılan  odur  ki  tüm milletimizin de kabul ettiği bu süreçte sağlık çalışanlarımızın destan yazdığıdır.

Biz de diyoruz ki çalışanlarımızın artık sabrı kalmamış bıçak kemiğe dayanmıştır. Şimdi değil de ne zaman!

Sağlık çalışanlarının yıllardır beklediği sorunları çözüme ulaştırın.

En büyük sorun görüldü ki ne kadar özveri ile çalışılırsa çalışılsın bu zor günlerde bile sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığı nedeniyle çıkarılan yasaya riayet edilip cezaların uygulanması, şiddetlendirilmesi, bu süreçte şiddet  ve  salgından  vefat eden sağlık çalışanlarımızın şehitlik mertebesinde değerlendirilmesi,

Yıllardır dört gözle beklendikten sonra çıkarılan ama ne yazık ki istenilenleri karşılamaktan uzak ve âdeta personelleri birbirine düşüren döner sermaye yönetmeliğinin yeniden herkesin yüzünü güldürecek adaletli bir şekilde düzenlenmesi,
Sağlık Bakanlığı çalışanlarına unvan gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesi,
Çalışma huzurunu bozan sözleşmeli çalışan personellerin kadroya geçirilmesi,
Sabit ek ödeme genel bütçe içine eklenip emekliliğe yansıtılması,

Döner sermaye ve fazla mesailerin emekliliğe yansıtılması,

Sağlık Bakanlığı çalışanlarına unvan gözetmeksizin seyyanen 1500 Tl verilmesi,
EYT mağdurlarına emeklilik hakkı verilmesi,
Gece ve hafta sonu tutulan nöbetler artırımlı ödenmesi,
90 gün üzerinden yıpranma  payı tüm personele verilmesi,
2008 yılı sonrası memur olanlar için 5510 sayılı kanun yeniden revize edilmesi,

Sözleşmeli personellere Kadro verilmesi,
Unvan değışikliği ve Görevde Yükselme sınavla yapılıp  mülâkat kaldırılması,
Kurumlarda  sözleşmeli idarecilerle birlikte personellere mobing artmış ötekileştirmeler çoğalmıştır.Bu nedenle sözleşmeli idarecilik kaldırılıp sınav getirilmesi,
Orta öğrenim mezunu Tıbbi Sekreterler, Hasta Bakım Hemşireliği ve Paramedik bölümünden mezun olanlara iş imkanı daha fazla verilip  kadro verilmesi,
Bu süreçte görüldüğü gibi önem arz eden meslek grubunun biyologlar olduğu aşikardır. Bu nedenle biyologların da özlük haklarının  düzenlenip   teknik sınıfına geçirilmesi,
Hastanelerde doktor açığı çoktur. Bunun sebebi birçok doktorun idareci olmasından kaynaklanmaktadır. Doktor açığının kapatılması için Doktorlardan idareci yapılmaması,
Hak ettikleri hâlde yıllarca hakları verilmeyen hizmetli kadrosunda çalışanların güvence altında olacak şekilde Kadro verilmesi gerekmektedir.”

Başkan Önür,  bıçak kemiğe dayanmış sağlık emekçilerinin sabrı kalmamıştır diyerek taleplerinin acilen gerçekleştirilmesini istedi.
Son olarak tüm belediye başkanlarına da seslenen Başkan ÖNÜR,
Sadece afet ve salgın  olduğunda değil tüm şehir içi otobüs ve metrolarında sürekli   sağlık çalışanlarına ücretsiz olması gerektiğini dile getirmiştir.
Ülkemizin savunulmasında görev yaparken salgın ve şiddetten dolayı şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağolsun.

                                                                                                                 Hasan ÖNÜR
                                                                                                                  Genel Başkan